mandag 23. juli 2012

Bli vakker til bryllupsdagen!Bli vakker til bryllupsdagen!


6 måneder før:Den kroppen, den kroppen…
Det er selvsagt aldri noen grunn til å utsette det å starte en sunnere livsstil. Men når det inngår i bryllupsforberedelser, bør det startes minst seks måneder i forveien. Det som gjelder da, er å:
• Drikke masse vann, helst tre liter pr. dag. Dette bidrar til å rense kroppen for avfallsstoffer, og gjør godt også for huden.
• Trene regelmessig. Både styrke og utholdenhet gjelder nå. Da kommer brudekjolen til å sitte mye bedre, du kan skride oppover kirkegulvet uten pustevansker, og du vil føle deg mer vel. Treningsstudioer passer ikke for alle, men prøv i hvert fall å få til enn rask gå- eller joggetur hver dag. Selv en 30 minutters tur hjelper, hvis du gjør det ofte.
• Spise minst mulig sukker og raske karbohydrater (styr altså unna kaker og godterier, loff, pasta og hvit ris)
Mange synes dette er vanskelig å gjennomføre på egen hånd, og et hett tips er da å melde seg på et kurs, eller rett og slett investere i en personlig trener. Men husk at det uansett er du som må gjennomføre det!

Hudpleie
• Mye av det samme som hjelper kroppen i form - mye vann, godt kosthold og trening - gjør også underverker for huden. Det er altså all grunn til å begynne å tenke på også den i god tid, minst 6 måneder før bryllupet.
• Invester i gode produkter spesielt tilpasset din hudtype. Få hjelp hos hudpleier til å finne ut hva slags hudtype du har. Ikke glem å peele to-tre ganger i uken. Her gjelder også “jo-tidligere-du-begynner-jo-bedre” prinsippet.

Egne neglerHvis du ikke har for vane å stelle neglene dine jevnlig, og neglene dine dessuten er flisete og ujevne, må du starte i god tid for å bli klar til bryllupsdagen. Det tar tid å få skikkelig dreis på negler. Og hvis du biter på neglene dine, tar det litt tid å slutte med det.  Dette bør du derfor også starte med minst seks måneder i forveien. Regn med å bruke en times tid pr. uke til stell (i tillegg til konstant fokus på å ikke bite…). Hvis du er villig til å betale litt, kan du ta turen til en neglesalong og få hjelp. Kunstige negler haster det imidlertid ikke med ennå, se lenger ned i artikkelen.2 måneder før:
Brunfarge
Hvis du ikke har lyst til å utsette huden din for solariumsrør, men likevel ønsker deg en frisk farge til bryllupsdagen, er spraytan et godt tips. Spraytan sørger for en jevn farge som ikke er skjoldete. Det kan være lurt å prøve ut en spraytanbehandling et par måneder før bryllupet, da ulik hud reagerer forskjellig på behandlingen. Alt man kan være forberedt på før den store dagen, er av det gode, også når det gjelder hudfargen…

Permanent make-up
Permanent make-up er en fin løsning for deg som ikke har lyst til å styre med eye-liner, bryn og leppekontur til daglig, ei heller på en travel bryllupsdag. Resultatet blir imidlertid ikke alltid perfekt etter første behandling, og etterfylling kan gjentas 1-2 ganger ved behov. Det er derfor lurt å begynne minst 2 måneder i forveien.

4 uker før:
Injeksjonsbehandlinger
Hvis du har planer om å benytte deg av antirynke-behandling med Botox eller Restylane, bør dette utføres minst tre-fire uker før bryllupet. Bruk av injeksjoner i ansikt og spesielt munn medfører alltid en risiko for blåmerker og uønskede hevelser, selv om det er sjelden.
2-3 uker før:
Kunstige negler
Kunstige negler er et godt alternativ hvis du har negler som er vanskelige å spare. Hvis du aldri har hatt lange negler før, er det lurt å få satt dem på i god tid, slik at du kan venne deg til dem før den store middagen. Det finnes forskjellige varianter som støpes på dine naturlige negler. Påsetting av negler utføres på et neglestudio. Du kan komme tilbake noen dager før bryllupet for etterfyll og pussing av neglene.

Tannbleking
Bleking av tenner kan gjøres hjemme, men det anbefales å få det utført hos tannlegen. Det er viktig at fargen på tennene står i forhold til hudfargen din. Husk at ved en del behandlinger av tennene kan man ikke spise bestemte ting den første uken etterpå. Derfor må dette også gjøres i god tid.

1 uke før:
Hår
Nå er det tid for hårfarge og klipp. Ikke fall for fristelsen til å prøve ny farge eller en helt ny frisyre nå. Hvis du ikke trives med det nye, har du ikke tid til å vente til det «vokser seg til». Få heller en skikkelig styling på selve dagen.
Huden
Hvis du aldri har fått tatt en dyprens av huden før, så gjør det for all del ikke dagen før bryllupet! Man får gjerne litt rød hud etter en skikkelig rens, og det tar noen dager før huden er “seg selv” igjen. Den siste dyptgående behandlingen av huden i ansiktet bør foretas senest en uke i forkant av bryllupsdagen.
2-3 dager før:
Øyebryn
Øyebryn bør nappes ca. 3 dager før.
Neglene
Den endelige manikyren, uansett egne eller kunstige negler, bør tas en til to dager før bryllupet, da er muligheten størst for at lakken holder seg fin.
Brunfarge
Du har jo allerede testet ut hvordan spraytan virker på huden din, og nå er det tid for å “sette” den endelige fargen for dagen.
Kroppen
Enten du skal spraye deg brun eller ikke: Peeling av kroppen og fjerning av hard hud med bodyscrub må ikke glemmes! Selv det mest eksklusive antrekk forringes av hard hud på albuer, hæler og knær. Dette gjøres noen få dager før bryllupet.
Hårfjerning
Voksbehandling kan utføres tett innpå bryllupet, kun noen dager i forkant, slik at man er sikker på at hårene holder seg borte både på bryllupsdagen og under bryllupsreisen.
Fotpleie
Våre undersåtter er dessverre lette å glemme. Men her må også ting gjøres: Hard hud må skrapes, negler må klippes og files, og neglebånd stelles. Unn deg også en deilig fotmassasje, og til slutt påføres en lekker farge etter ønske. Dette kan gjøres rett før bryllupet.(hentet fra Bryllupsmagasinet)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar